Tragikus hirtelenséggel elhunyt Tamus Antalné, a gyöngyösi campus professzora


x Hirdetés

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Prof. Dr. Tamus Antalné, a MATE Károly Róbert Campusának professor emerita-ja – tudatta az intézmény weboldalán.

Tamus Antalné 1996-ban került a MATE Károly Róbert Campusának jogelőd intézményébe az akkori főigazgató, Dr. Magda Sándor és Dr. Radó András tanszékvezető invitálására. Aktívan részt vett a Gyöngyösön akkoriban induló marketingképzés alapjainak kidolgozásában – emlékezik meg az elhunyt professzorról a campus weboldala.

A felsőoktatásban eltöltött 26 évet megelőzően, 1974-1984 között közgazdasági és kereskedelmi vezetőként dolgozott több nagyvállalatnál, majd az élelmiszeriparban eltöltött egy évtizedet követően az oktatásban látta meg az új kihívást, és az első pillanattól hasznosította a marketing területén szerzett gyakorlati tapasztalatait. Tizenkét éven keresztül tanított a gyöngyösi Almássy Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában.

Tamus Antalné 1996-tól váratlanul bekövetkezett haláláig a gyöngyösi felsőoktatásban dolgozott. A hallgatókkal marketingkutatás, piackutatás, szolgáltatásmarketing és -menedzsment, valamint marketing alapismeretek órákon osztotta meg tudását.

Tudományos munkássága során nevéhez összesen 135 db publikáció köthető, 46 db tudományos folyóiratcikk, 9 db könyv, könyvrészlet és jegyzet, 64 db konferenciakiadvány és 16 db könyvtárazott, kutatható kutatási jelentés megírásában működött közre. Főbb kutatási területei a szolgáltatásminőség vizsgálata a szolgáltató szektorban és az alternatív energiaforrások marketingje voltak.

A mentori tevékenység és a hallgatók tudományos munkájának irányítása a kezdetektől fontos szerepet töltött be életében. Már a második főiskolán töltött évében versenyzőket indított eredményesen az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián. Két és fél évtized alatt a gyöngyösi campuson a neve összeforrt a TDK-val. A rendezvények lebonyolításában szervezőként, ITDK zsűritagként és elnökként, valamint OTDT bizottsági tagként is csatlakozott. Az általa felkészített hallgatók számos alkalommal tértek haza dobogós helyezéssel és különdíjakkal az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákról. Az OTDT bizottsága tevékenységének és sikereinek elismeréseként 2011-ben Mestertanár Aranyéremmel tüntette ki.

Ezen felül munkásságát 2006-ban Károly Róbert Főiskola Bronzplakettel ismerték el, 2014-ben A Magyar Felsőoktatásért miniszteri kitüntetésben részesült, 2016-ban pedig első gyöngyösi női oktatóként professor emerita címet kapott.

Hogy mit jelentett Tamus Antalnénak az oktatói pályán eltöltött 26 év, azt a 2021 decemberében megjelent Gyöngyösi Kalendárium számára, a gyöngyösi felsőoktatás 60. évfordulója alkalmából vele készített interjúban így fogalmazta meg:

„A közös kemény munka során egymást ösztönözve rám is átragad a hallgatói lelkesedés, és ilyenkor kölcsönösen jönnek-mennek a kreatív ötletek, akár még éjfélkor is. A sok közös élmény pedig maradandó mindenkinek, hiszen nagyon sok korábbi hallgatómmal megmaradt személyesen vagy online formában a kapcsolat. Nagyon tartalmas, szakmailag is rendkívül sokat nyújtó, nagyon szép éveket tölthettem az intézményben.”

Nyugodjon békében!

Forrás: https://karolyrobertcampus.uni-mate.hu/Source link

x Hirdetés
Szorgos kezek dolgoztak az ebrendészeti telep felújításán

Szorgos kezek dolgoztak az ebrendészeti telep felújításán

Önt is kérdezhetik

Önt is kérdezhetik