Magas szakmai elismerés a Szomszédom a felügyelő programnak


x Hirdetés

Második helyezést ért el a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programján a gyöngyösi városrendészet által életre hívott program, a Szomszédom a felügyelő.

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2023. február 8-ai, több mint száz érdeklődő részvételével Gödöllőn megrendezett zárókonferenciáján a verseny döntőjébe jutott települések mutatták be már megvalósított jó gyakorlataikat. Összesen hat önkormányzat nyolc pályázata részesült elismerésben, köztük a Gyöngyös Városi Önkormányzat Városrendészeti Igazgatósága által másfél évvel ezelőtt elindított innovatív program, a Szomszédom a felügyelő, amely a bűnmegelőzési, közbiztonsági jó önkormányzati gyakorlatok kategóriában a második helyen végzett.

– Rendkívül büszkék vagyunk, az elismerés bebizonyította, hogy az irány jó, nem csak a helyben élők érzik a pozitív hatását, de a szakmai szervezetek, sőt a Belügyminisztérium is elismeri a program hasznosságát. A jövőben azon leszünk, hogy a városrendészek hatékonysága tovább növekedjen, a szervezet folyamatosan azon dolgozik, hogy minél magasabb színvonalon tudja ellátni a munkáját – mondta Ferenczy Dániel városrendészeti igazgató, aki Kárpáti István alpolgármester és a programot a gyakorlatban megvalósító felügyelők társaságában vette át az elismerést. A díjjal egymillió forintos pénzjutalom is járt, amit közbiztonsági feladatokra fordít majd a városrendészet.

Az önkormányzatok pályázatai írásbeli értékelés és helyszíni látogatást követően versenyezhettek egymással az ünnepélyes zárókonferencián és prezentációs döntőn Gödöllőn. Az eseményen elhangzott nemzetközi szakmai előadások mellett a döntőbe jutott önkormányzatok 10-10 percben mutatták be jó önkormányzati gyakorlataikat, amelyekkel szemben feltétel volt, hogy azok hatékonyan, hatásosan, mások számára átvehető és megismételhető módon működjenek. A program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival, szakmai közélettel.

A programot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az Európa Tanács Jó Kormányzás Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008 óta folyamatosan. A megvalósításában a 2022. évi pályázati szakaszban a TÖOSZ mellett részt vett a Kisvárosok Szövetsége, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Belügyminisztérium, a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület, a Homo Oecologicus Alapítvány és az Országos Polgárőr Szövetség is.

Borítókép: A program döntőjébe jutott önkormányzatok képviselői, középen Ferenczy Dániel városrendészeti igazgatóval és Kárpáti István alpolgármesterrel. Fotó: www.töosz.huSource link

x Hirdetés
Gyöngyös ipartörténeti jelentőségű emlékei kaptak méltó helyet

Gyöngyös ipartörténeti jelentőségű emlékei kaptak méltó helyet

Alkotói pályázatot hirdet a könyvtár

Alkotói pályázatot hirdet a könyvtár