Új üzemet létesített a Trenkwalder Gyöngyösön


x Hirdetés

Gyöngyösön hozta létre harmadik magyarországi üzemét a Trenkwalder. A munkaerőpiaci szolgáltató harminc főt foglalkoztat az új üzemben.

Fotó: M. Tihanyi Stella

Új üzemet létesített Gyöngyösön a Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató, az üzem fizikai és szellemi munkakörökhöz kapcsolódó kiszervezett feladatokat lát el a térségben működő vállalatok számára.

Mint Mark Pollok, a bécsi székhelyű Trenkwalder-csoport elnök-vezérigazgatója az üzem szerdai avatásán elmondta, Budapest és Zalaegerszeg után harmadik magyarországi üzemét nyitotta meg a cég Gyöngyösön, ahol partnereik kiszervezett üzleti folyamatainak ellátása mellett saját gyártási tevékenységet is folytatnak.

Fotó: M. Tihanyi Stella

G. Nagy Balázs, a Trenkawalder magyarországi ügyvezető igazgatója a foglalkoztatottak számáról szólva elmondta: az összeszerelő üzem jelenleg 30 főt foglalkoztat, de terveik szerint rövid időn belül 90 embernek – köztük megváltozott munkaképességűeknek – adnak majd munkát Gyöngyösön.

Hiesz György polgármester a megnyitón méltatta a Trenkwalder törekvését a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása iránt, és arról is beszélt, hogy a cégcsoporttal való együttműködésből a város is sokat profitálhat, hiszen egy 200 hektáros új iparterületre várják a befektetőket, a szükséges, akár több ezer fős munkaerőigény kielégítésében pedig a Trenkwaldernek is szerepe lehet, a cég ráadásul olyan munkaerőpiaci információkkal, kutatási eredményekkel rendelkezik, amelyek az önkormányzat számára is hasznosak.

Fotó: M. Tihanyi Stella

A Trenkwalder 25 éve van jelen Magyarországon. A cégcsoport 21 irodából álló országos hálózatot működtetve komplex szolgáltatásokat nyújt egyebek között munkaerőkölcsönzés, közvetítés, vezetőkiválasztás, bérszámfejtés kiszervezés, diákmunka területén. 2021-ben 24,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett közel 14 ezer munkavállalót helyezett el 434 partnere körében. A nemzetközi cégcsoport több mint 300 kirendeltségével Európa 14 országában van jelen és több mint 50 000 embert foglalkoztat.

A sajtótájékoztatón tájékoztattak a Trenkwalder friss Mobilitási Index kutatásának megállapításairól, amelyet 3200 beérkezett kérdőív válaszai alapján állítottak össze. Eszerint a megkérdezett magyarországi munkavállalók 53 százaléka hajlik arra, hogy elköltözzön lakóhelyről, a legnagyobb arányban Pest (35 százalék) és Győr-Moson-Sopron megyébe (26 százalék), valamint Budapestre (18 százalék) költöznének.

A többség a jobb megélhetés reményében menne el, de a stabilabb jövő és a több munkalehetőség is fontos szempont számukra. Ugyanakkor a megkérdezettek 75 százaléka nem költözött a vizsgálatot megelőző két évben – számolt be az MTI.Source link

x Hirdetés
Élő közvetítés: sajtótájékoztató a helyi adókról

Élő közvetítés: sajtótájékoztató a helyi adókról

Várhatóan visszavonják a magánszemélyeket érintő adóemeléseket

Várhatóan visszavonják a magánszemélyeket érintő adóemeléseket