Állami támogatást kap Gyöngyös a megemelkedett energiaköltségekhez


x Hirdetés

A tízezernél magasabb lakosságszámú települések támogatásáról döntött a kormány. A Miniszterelnökség január 2-i közleménye szerint 155 város, illetve fővárosi kerület részesül támogatásban, köztük Gyöngyös is, amely mintegy 380 millió forintos állami hozzájárulásra számíthat.

A tájékoztatás szerint a megnövekedett rezsiköltségekhez nyújtandó állami hozzájárulásról biztosok tárgyaltak az önkormányzatok vezetőivel. Javaslatuk alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött.

A Miniszterelnökség az önkormányzat által készített menedzsment terv alapján, az egy lakosra jutó iparűzésiadóerő-képesség figyelembevétele mellett Gyöngyös számára 380 604 713 forint támogatást határozott meg.

– Az országos költségvetés ismeretében és a kormánnyal folytatott tárgyalások alapján nem számítottunk semmilyen kompenzációra, ezért kétszeresen örülünk a számunkra megítélt összegnek, amit ezúton is köszönünk – fogalmazott Hiesz György polgármester a támogatással kapcsolatban. – A támogatás a városi költségvetés tervezésének idején nagy segítséget jelent az önkormányzatnak, hiszen az elmúlt időszakban számos energiatakarékossági intézkedést hoztunk, amelyek egy része beruházást is igényelt, ezeknek a fedezetét így könnyebben tudjuk előteremteni. Bízunk benne, hogy a támogatás lehetővé teszi, hogy átvészeljük a következő évet, amelyet végigkísér majd a tizenegyszeres gáz- és áramár, hiszen egyéves szerződések kötik az önkormányzatot – mondta a városvezető.

A Miniszterelnökség a támogatásért cserébe minden településtől takarékosságot kér, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről. A Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete még tavaly októberben fogadott el egy átfogó energiatakarékosági intézkedéscsomagot.Source link

x Hirdetés
Nézőtér 2023.01.01. - 2022 legemlékezetesebb pillanatai

Nézőtér 2023.01.01. – 2022 legemlékezetesebb pillanatai

Idén is díjtalanul elszállítják a karácsonyfákat

Idén is díjtalanul elszállítják a karácsonyfákat