A beteg gyerekekért fociztak


x Hirdetés

Adományrekordot állítottak fel a résztvevők a XI. Focival a Gyógyulásért teremlabdarúgó-tornán. A Dr. Fejes András Sportcsarnokban megrendezett jótékonysági viadalon közel három és fél millió forintot gyűjtöttek össze a csapatok mélyszegénységben élő és súlyosan beteg gyerekek javára.

A végén úgyis arra emlékszünk majd, amit másokért tettünk – vallják a Focival a Gyógyulásért teremlabdarúgó-torna szervezői, akik idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a nemes viadalt, hogy mélyszegénységben élő és súlyosan beteg gyerekeknek gyűjtsenek.

Mint a torna Facebook-oldalán olvasható: „ezúttal Ádám és Tamás, az ikerpár, Bogika, Hanna, Marci, az Age of Hope Alapítvány, illetve a gyöngyösi mentősök alapítványa volt a támogatottak között. Családi tragédia, agydaganat, üvegcsontúság, agyvérzés – olyasmi, amiről sohasem akarunk hallani. Velük ezek kicsiként jöttek szembe, de óriásokként néznek szembe velük.”

A tornán összesen tizenkét csapat versengett egymással, a támogatásokat pedig egyebek mellett értékes sportereklyék árverezéséből teremtették elő a szervezők és a résztvevők: a tornán például a Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott tagjai által aláírt, a női válogatott tagjainak szignójával ellátott, vagy a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es csapata által aláírt mez is kalapács alá került sok más különleges, egyedi tárggyal együtt.

A tornán – amelyet a gyöngyösi önkormányzat a Gyöngyösi Sportfólió Kft.-n keresztül a városi sportcsarnok ingyenes használatával támogatott – összesen 3 456 500 forint gyűlt össze a mélyszegénységben élő vagy súlyosan beteg gyerekek megsegítésére.

A tornán egyébként a Csomós Tamás emlékteam megvédte címét. A végeredmény:

  1. Csomós Tamás emlékteam
  2. Bezzegh Kertcentrum
  3. NB I-es játékvezetők
  4. Heves megyei játékvezetők

Különdíjak:

  • Legsportszerűbb csapat: Hamburgi Magyarok
  • Gólkirály: Szabó Viktor (Bezzegh Kertcentrum) 9 gól
  • Legjobb kapus: Molnár Mátyás (Csomós Tamás emlékteam)
  • Legjobb mezőnyjátékos: Antal Péter (NB I-es játékvezetők)

Borítókép: Gyöngyösi MédiaközpontSource link

x Hirdetés
Újranyit a mátrafüredi posta

Újranyit a mátrafüredi posta

Változások a távhőszolgáltatásban

Változások a távhőszolgáltatásban