60 éves a gyöngyösi gyermekszínjátszás (videó)

Idén ünnepli 60 éves évfordulóját a gyöngyösi gyermekszínjátszás, a Gyermekek Színháza Meseházikó pedig fennállásának 25. jubileumát. Ennek alkalmából rendeztek gálaműsort a Mátra Művelődési Központban. Az egész napos program során emlékműsorral, díjátadóval és kiállítással is készültek az érdeklődők számára.

x Hirdetés

Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Benedek Gabriella Barbara, a Meseházikó Alapítvány elnöke, aki kiemelte, hogy a gyermekek nemcsak azt a varázst élhetik át, hogy milyen játszani úgy, hogy ezáltal örömöt szereznek a nagyközönségnek, de a játékon túl azt is megtanulhatják, hogyan beszéljék szépen anyanyelvünket, milyen az egymáshoz való alkalmazkodás és egymás segítése.

Az eseményen átadták a Püspöki Győző által alapított Meseházikó-díjakat is. Az elismerést azok a színészpalánták kaphatják meg, akik legalább 2 éve az egyesületben játszanak és hozzáállásukkal, példamutató magatartásukkal ösztönzik társaikat is. Idén a Meseházikó gyermekszínésze díjat Bodócs Lara, Bodócs Hanna és Szabó Liána vehette át. Azok a fiatalok, akik már betöltötték 14. életévüket és már megkapták a gyermekszínész díjat, részesülhetnek a Meseházikó-színésze elismerésben is. Ezt a címet idén Baranyi Rita Nóra, Lekli Virág, Kerekes Krisztina, Juhász Bendegúz és Sári Emma érdemelte ki. Ebben az évben először az év színésze díjat is kiosztották. Ezt az elismerést a csoport és a tanárok szavazata alapján a legszorgalmasabb és legtöbbet fejlődött gyermek kaphatja meg. Idén a legtöbb szavazatot Baranyi Rita Nóra kapta.

Az ünnepséggel egy időben nyílt meg a Meseházikó és a gyöngyösi gyermekszínjátszás elmúlt évtizedeit felölelő kiállítás, melyet július 10-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Mátra Művelődési Központban. Az este zárásaként a résztvevők megtekintették a Meseházikó legújabb darabját, „Az ellopott jövők királysága” című zenés mesejátékot.

x Hirdetés

Elképesztő távlatok a világűrből a gyöngyösi asztrofotós szemén át

Papp Tamás irányítja a következő szezontól a GYAK csapatát