„Igent vagy igent lehet válaszolni a nemzeti konzultáció kérdéseire”

Hétről hétre gyöngyösi helyi politikusokat látunk vendégül Aktuális Extra című műsorunkban, ezen a szombaton Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő és Kárpáti István alpolgármester fejtette ki véleményét négy témában, köztük a kormány most indított nemzeti konzultációjára is reagáltak.

x Hirdetés

Kizárólag igent vagy igent lehet válaszolni a nemzeti konzultációra Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő szerint, mivel a kérdéseket szándékosan így tették fel. A képviselő hozzátette, hogy szívesen válaszolna a feltett kérdésekre, ha nem papír alapon kéne két opció közül választani, hanem mondjuk egy ügyfélkapus rendszeren keresztül kifejtős, szabadszavas válaszadásra is lehetőség lenne. „Én azt gondolom, minden olyan konzultáció, ami úgy kezdődik, hogy állítsuk meg Brüsszelt, nevetséges,” szögezte le a DK-s politikus, aki szerint ebben a formában semmi értelme a rengeteg papírt kiküldeni.

Kárpáti István szerint viszont a nemzeti konzultáció a legnagyobb problémája nem is az, hogy felesleges, hanem hogy a kérdőív célja a hírek „kondicionálása:” nem csak kérdések szerepelnek ugyanis a kiküldött levelekben, hanem rövid magyarázatok is, melyek a kormány álláspontját sulykolják, így voltaképpen közpénzen reklámozza magát a kormánypárt. A kérdések maguk is hatnak a közvéleményre: az egyik kérdéshez azt írják, extraprofit-adóval közteherviselésre kényszerítették a nagyvállalatokat, de a momentumos alpolgármester szerint ez egy „neo-bolsevik intézkedés,” ami csak arra volt jó, hogy a vállalkozók beépítsék ezt az adót az áraikba, tovább pörgetve az inflációt. Így végül az ostor a legszegényebbeken csattant, akik amúgy is a legnagyobb elszenvedői az inflációnak, „ez egy egészen morbid dolog,” összegzett Kárpáti István.

A műsorban a nemzeti konzultáció mellett még szó esik a Klebelsberg Központnak adott másfél milliárdos támogatásról, melyet csak elektromos autókra költhetnek, felújításra nem, az állami fenntartású utak állapotáról, és arról, hogy hangsúlyos lesz-e a közelgő kampányban a környezetvédelem. A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

x Hirdetés
Berobbant a Road a Mátra Művelődési Központba!

Berobbant a Road a Mátra Művelődési Központba!

Gyöngyösiek a legjobbak között