Új sportközpont nyílt Gyöngyösön

Átadták a régi honvédlaktanyából kialakított Aktív Ház Sport- és Szabadidőközpontot. A 669 millió forintból megvalósult beruházás az 1200 négyzetméteres sportcentrum mellett fontos infrastrukturális fejlesztésekre is lehetőséget adott, melyek során visszakapcsolták a volt honvédségi területeket a város közlekedési hálózatába.

x Hirdetés

Mint Hiesz György az átadón elmondta, számos sportfejlesztés valósult meg Gyöngyösön, de az igények folyamatosan nőnek, „és ezzel a sportcentrummal a város megint egy olyan létesítménnyel gazdagodott, mely időst és fiatalt kiszolgál.” Mint visszaemlékezett, nem volt zökkenőmentes a fejlesztés megvalósítása. 2019-ben és 2020-ban át kellett terveztetni az egész projektet, átgondolni a műszaki tartalmat és a költségvetést, és nem segítette a projektet a covid-járvány, az energiaválság, illetve az építőanyagok árrobbanása sem, de mint mondta,  „a végeredmény jelzi a munka sikerét, sikerült egy olyan gyönyörű épületet létrehozni, ami a várost tényleg szolgálni fogja.”

A frissen felújított épületben kaptak helyet a Gyöngyösi Kézilabdaklub irodái és raktára, itt tart majd edzéseket Bendiák Kyokushinkai sportklub és a Mátrai Karate-do SE, a város boxolói is itt szeretnének edzeni, illetve a Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület gyógytornászai is itt tartják majd foglalkozásaikat. Az önkormányzat még számos más egyesülettel tárgyal, hogy élettel töltsék meg a sportcentrum falait.

A 669 millió forintnyi uniós és kormányzati támogatás segítségével megvalósult beruházás során az egykori honvéd laktanya épületéből sport- és szabadidőközpontot alakítottak ki, ahol lesz egy Gyöngyös sportmúltját bemutató kiállítás, egy 100 fős konferenciaterem, egy sportegészségügyi és sportrekreációs központ is, valamint edzőtermek, öltözők, irodák és egy büfé.

A munkálatok azonban nem álltak meg az épület kapuinál, ugyanis a környező terület parkosítását, a csapadékvíz elvezetését, valamint a közvilágítás kiépítését is ebből a pénzből valósították meg. Létrehozták az Aktív Ház közlekedési kapcsolatait is: megépültek a Bethlen Gábor utcát a Gábor Áron és Honvéd úttal összekapcsoló útszakaszok járdával együtt, valamint 35 új parkolóhellyel létrejött az Aktív Ház útja is. A Bethlen Gábor úton, a tűzoltólaktanya mellett található ősfás park is megújult. Mint a városvezető fogalmazott, a honvédségi területek egyfajta zárványt képeztek a gyöngyösi közlekedési hálózatban, így „ez az anomália megszűnt.”

A polgármester stábunknak utalt rá, hogy nem ért véget a 2006-ban a városhoz visszakerült volt honvédségi ingatlanok rehabilitációja, hiszen a volt hadosztályparancsnokság még várja új funkcióját – a tűzoltólaktanya és a Mérges út közötti terület és az ott lévő romos épület felújítására még forrást kell szerezni, de az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket.

x Hirdetés

Milliókat csalt el, majd strómanjára íratta a cégét

Tehetséggondozó foglalkozássorozatot indított a Berze

Tehetséggondozó foglalkozássorozatot indított a Berze