Családi balhé – kaszával, kalapáccsal mentek egymásnak

Durván elfajult egy család vitája Gyöngyösön. Három testvér balhézott össze még 2018 januárjában. Az esti órákban különféle ütő- és vágóeszközökkel felfegyverkezve több rokonuk, ismerősük társaságában megjelentek egy másik család lakóházánál. Ott ordítozva, fenyegetőzve kérték számon a családon a másodrendű vádlott fiának aznap esti bántalmazását. A vádlottak a fenyegetések kíséretében ütötték a ház kapuját, betörték az utcafronti ablak redőnyét, majd ablakát is – számolt be róla a civishir.hu

x Hirdetés

A betört ablakon keresztül egy palackból benzint locsoltak a lakótérbe, az meggyújtották. Ennek következtében a lakásban gyorsan terjedő tűz alakult ki. A házban a támadás idején több felnőtt és kiskorú gyermek tartózkodott, akiknek sikerült kimenekülni az épületből, így személyi sérülés a tűz miatt nem történt. A megtámadott család férfi tagjai botokkal, kaszával, kalapáccsal felfegyverkezve kirohantak az utcára, hogy az ellenük irányuló további jogtalan támadást megakadályozzák. A két család tagjai összeverekedtek – ennek következtében a támadók közül egy férfi maradandó fogyatékossággal járó életveszélyes koponyasérülést, a sértettek közül pedig három személy 8 napon belül gyógyuló szúrt-vágott sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2022 decemberében az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt (mint visszaesőt) 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett rongálás bűntette miatt (mint visszaesőt) 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak terhére súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Tegnap az utolsó szó jogán még felszólalhattak a vádlottak a Debreceni Ítélőtáblán.

Borítókép: Freepik (csak illusztráció)

x Hirdetés
Több mint 400 gólya kezdi meg a tanévet a gyöngyösi campus-on

Több mint 400 gólya kezdi meg a tanévet a gyöngyösi campus-on

Idén is lőttek a nyugati elkerülőnek