Szívszorító: már nem búcsúzhat el barátjától

Szombaton este hiányérzettel a szívükben érkeztek meg a reptérre a csapat tagjai, hogy útnak induljanak a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről. Id. Kiss Péter és fia Attila, valamint az egyik kereskedelmi csatorna két munkatársa a következő kb. két hétben ugyanazt az útvonalat fogják bejárni, amelyen keresztül 10 évvel ezelőtt Kiss Péter és Erőss Zsolt eljutott a Kancsendzönga alaptáborába. számolt be Facebook oldalán a Kalifa.

x Hirdetés

Az eredeti tervek szerint Győrffy Ákos is elkísérte volna őket az úton és maradt volna az alaptáborban, hogy megmássza a „a hó öt kincsét”. Erre azonban nem kerül sor. A hegymászó múlt pénteken egy hétvégi mászásra indult a Monte Rosa-masszívumra, amelyen már többször is járt. Az előre megbeszélt időpontra azonban nem ért vissza, nem jelentkezett be. Keresését megkezdték, ám nem vezetett eredményre, így családja kérésére leállították a kutatást. A Kalifa Alpin csapat vezetője beszélt Ákos szüleivel a történtekről és megerősítették őt abban a meggyőződésében, hogy Ákos is biztosan azt szeretné, hogy a csapat útra keljen. Az emléktúrát hónapok óta tervezgették és szervezték együtt. Ákos is nagyon szerette volna megtenni ugyanazt az útvonalat, amelyet barátja Kiss Péter is megtett 10 évvel ezelőtt. Nagyon várták már az indulás pillanatát! Az utolsó percekig abban bízott mindenki, hogy együtt tehetik meg az utat.

Fotó: Kalifa

A pozitív gondolatokra és a kitartásra nagy szüksége lesz a csapatnak a következő hetekben, hiszen nem lesz könnyű kiszakadni a civilizált világból és a napokig felfelé tartó gyalogtúra sem lesz sétagalopp. A csapat azon az útvonalon megy az alaptáborig, amelyen annak idején Kiss Péter és Erőss Zsolt is ment, így a család láthatja azt, amit Péter látott utolsó napjaiban.

Fotó: 24.hu

Dubai-ba vasárnap reggel érkeztek meg, onnan repültek tovább Nepál fővárosába. Katmandu repterén szerencsésen landolt a gépük. A szállás elfoglalása és egy kis pihenés után elkezdtek megismerkedni a városi forgataggal és a hiányzó dolgokat is igyekezték még beszerezni.- olvasható a Kalifa Facebook oldalán

Borítókép: Kalifa Facebook

x Hirdetés

Így ismerik Petőfit a gyöngyösiek

Eljárás indult a Fő téri románc kapcsán

Eljárás indult a Fő téri románc kapcsán