Nem mindennapi program indult

Maradjunk szépkorban is egészségesek – féléves programsorozatot indított az egészség megőrzésére, gondozására a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Maka Piroska az intézmény igazgatója elmondta, legfőbb céljuk, hogy a betegségről az egészséges életmódra és szemléletre helyeződjön a hangsúly, amelyben benne van legfontosabb elemként a megelőzés, a szemléletformálás, hogy az idősek a mindennapokat jól éljék meg, hogy ők is aktívan tegyenek a fizikai és mentális egészségükért.

x Hirdetés

A hat hónapon át tartó program első állomásán a szépkorúak megismerkedtek a kovásszal, és megsüthették saját kovászos kenyerüket is, de interaktív előadás keretében dietetikus szakember ad majd tanácsokat. Lesz szó a mentális egészségről, öltözködésről, a külső-belső kisugárzásról, kommunikációról és természetesen a mozgásról. Ez utóbbi több elemből áll majd. Maka Piroska elmondta, fontos lesz a napi mozgás fejlesztése, gyakorlása, valamint terveik szerint, szeptemberben amikor lezárul a program, közösen sétálnak majd fel Farkasmályig.

Egyébként az egészségmegőrző program nem csak a Visonta úti Idősek Klubjában valósul meg, de az Idősek Bentlakásos Otthonában élők is bekapcsolódtak, illetve ha érdeklődés lesz rá, akkor a vidéki intézményeikben, Gyöngyöspatán és Gyöngyössolymoson is megvalósítják.

x Hirdetés

A Nyolcvanasba már megérkezett a húsvéti nyuszi

A Hit világa 2023.04.01.

A Hit világa 2023.04.01.