Elárasztják a Mátrát a turisták

Sokan a locsolkodás helyett elmenekülnek otthonról a húsvéti hosszú hétvégén. A kedvelt úti célok között pedig kiemelkedő helyen szerepel a Mátra. A négy nap alatt várhatóan több ezer bel- és külföldi vendég fordul majd meg térségünkben.

x Hirdetés

Jelentősen, 11 százalékkal 410 ezerre bővült a belföldi szállásfoglalások száma a húsvéti hosszú hétvégére. De nem csak a belföldi vendégek indulnak útnak, az előző évekhez képest 30 százalékkal több külföldi tölti hazánkban az ünnepeket. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint az előfoglalások országos megoszlása szerint Budapesten a külföldiek lesznek többségben, míg vidéken a foglalások háromnegyede hazai vendégektől származik. A turisztikai térségek közül rendkívül népszerű a Balaton, de a Mátra-Bükk és a Bük- Sárvár térsége is kedvelt úti cél. A fürdővárosokat is sokan választják, hogy kipihenjék a tavaszi fáradságot. Április 7-10 között sokan keresik fel az előzetes adatok alapján Hajdúszoboszlót, Zalakarost és Hévízet.

Fotó: Természetjáró

Az ünnepek alatt a turisták a kényelmet részesítik előnyben, hiszen a a foglalások 67 százaléka szállodákba szól, 20 százaléka magán- és egyéb szálláshelyekre, de elenyésző számban mennek a turisták panziókba, üdülőházakba vagy éppen kempingbe. Az ünnepi hétvégén a két éjszakás foglalások a legjellemzőbbek, a legtöbb foglalás nagyszombatra, illetve nagypéntekre érkezett.

Egyébként a húsvéti ünnepek alatt az itt élők és a turisták is rendkívül sok program közül választhatnak.

Borítókép: Bor.hu

x Hirdetés
"Mindig baráti társaság volt"- 40 éves a Cantus Corvinus Vegyeskar

“Mindig baráti társaság volt”- 40 éves a Cantus Corvinus Vegyeskar

Rendőrkutya járőrözik a buszpályaudvaron