Csak a lábnyomod hagyd az erdőben

Az Erdők napjától a Föld napjáig tart az Aktív Magyarország Tavaszi Nagytakarítás programja, amelyhez már most minden eddiginél több szervezet csatlakozott. A következő hetekben számos térségben, így például a Mátrában is lehet szemétszedő túrákhoz kapcsolódni.

x Hirdetés

Elindult az Aktív Magyarország Tavaszi Nagytakarítás programja, amely március 21-től egészen a Föld napjáig vagyis április 22-ig tart. A Takarítsuk ki a természetet együtt! akciót immár harmadik alkalommal rendezik meg, melynek célja egyrészt a kedvelt túraútvonalak megtisztítása, másrészt, hogy az erődjáráshoz kapcsolódó etikettet megismerje a nagyközönség. Ugyan még csak a kezdeményezés elején járunk, de az AÖFK tájékoztatása szerint már most minden eddiginél több szervezet csatlakozott a programhoz. Közel 60 állami erdészet, nemzeti parki igazgatóság, számos önkormányzat és civil szervezet tesz együttesen azért, hogy a természet megszabaduljon a túrázók és az illegális szemétlerakók által hátrahagyott hulladéktól a következő egy hónapban.

Forrás: Aktív Magyarország

Aki közvetlen környezetünkben szeretne csatlakozni egy már megszervezett tavaszi nagytakarításhoz jelenleg két helyen teheti meg:

A Mátra Síszervíz szervezésében április 1-jén 9 órától lehet csatlakozni az Aktív Magyarország programjához. A szemétszedő túra a Mátra egyik legszebb és leglátogatottabb területét járja be, méghozzá Kékestető déli sípályáját.

Az Egererdő Zrt. szervezésében szintén illegális hulladékgyűjtés lesz április 21-én Károlytáró környékén.

Bővebb információ a túrákkal és az erdőjáró etikettel kapcsolatban megtalálható a Tavaszi Nagytakarítás hivatalos oldalán.

Borítókép: Turista magazin

x Hirdetés

Élő közvetítés: képviselő testületi ülés 2023. március

Körözött bűnözőkön kattant a bilincs