A legkiemelkedőbb sportolókat köszöntötték – Gyöngyös


x Hirdetés

Átadták az Év Sportolói kitüntetéseket. Az elismerések a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban rendezett jótékonysági sportbálon találtak gazdára.

Közel négyszáz vendég részvételével rendeztek jótékonysági sportbált a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban szombaton. Az esemény amellett, hogy alkalmat teremtett a város sportolói közösségének találkozására, az Év Sportolói kitüntetés átadásának is keretet adott. Az elismerést hat kategóriában ítélte oda a képviselő-testület az elmúlt évben legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó sportolóknak, illetve sportszakembernek.

Az Év Férfi Sportolója kitüntetést Dumity Richárd paralimpikon vehette át, aki egyedüliként képviselte hazánkat a 2022-es paralimpián. Dumity Richárd háromévesen, egy baleset következtében került kerekesszékbe, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy sportolóként sikeres legyen, kitartásának köszönhetően monosíversenyzőként 16. és 30. helyet szerzett a pekingi téli paralimpián, és már a 2026-os megmérettetésre készül. A sportbál bevételével a szervezők és a résztvevők Ricsi felkészülését támogatták.

Az Év Női Sportolója kitüntetést Herczeg Gyöngyi erőemelő, a Titán SE versenyzője kapta. Herczeg Gyöngyi röplabdajátékosként az NB I-ig jutott, majd edzőként dolgozott, mígnem rátalált az erőemelésre, amelynek mára háromszoros világbajnoka. Eredményei között világbajnoki ezüst- és bronzérmek mellett Európa-bajnoki győzelmek és magyar ligakupa-elsőségek szerepelnek.

Az Év Csapata címet idén a VAMAV Lövész Sportklub férficsapata. A Bárdos Ferenc, Bujáki János, Farkas Imre, Horváth Tibor, Kovács Béla és Varga Csaba összeállítású, többszörös országos bajnok csapat tagjai 2021 után második alkalommal vehették át az elismerést 2022-es teljesítményük okán. Tavalyi eredményiek között az országos bajnokságon csapatban és egyéniben szerzett ezüstérem is szerepel.

Nézze meg galériánkat!

Az Év Utánpótlás Fiú Sportolójának járó díjat Kiss Nándor uszonyosúszó, a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzője kapta. Kiss Nándor a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium harmadéves gépésztechnikus tanulója, aki 2011 óta űzi a Gyöngyösön nagy hagyományokkal rendelkező sportágat. 2022-es eredményei között három világbajnoki aranyérem és öt junior Európa-bajnoki cím szerepel, 400 és 800 méteres felszíni úszásban is világcsúcsot állított fel.

Az Év Utánpótlás Leány Sportolója címmel Kiss Nándor klubtársát, Pernyész Dorottyát tüntették ki, aki negyedszer részesült az elismerésben. Pernyész Dorottya 2022-ben 400 méteres uszonyos gyorsúszásban megnyerte a felnőtt világbajnokságot, valamint egy ezüstérem mellett három junior Európa-bajnoki aranyat szerzett.

Az Év Utánpótlás Csapata kitüntető címet a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium sportlövőcsapata érdemelte ki. A Barabás Bence, Bárdos Zétény, Csorba Károly Márton és Tóth Ádám Balázs összetételű csapat a 2022-ben Gyöngyösön rendezett diákolimpiai döntőben légpuska versenyszámban országos bajnoki címet szerezett, míg légpuskában második helyezést ért el.

Az Év Sportszakemberének a képviselő-testület Nagy Attilát, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnökét választotta. Nagy Attila sportvezetői pályafutását megelőzően a Gyöngyösi Főiskolai Kézilabda Klub NB I/B-s csapatának tagja volt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöki tisztét 2015 óta tölti be. A klub élvonalbeli csapata elnöksége idején megszilárdította helyét az NB I.-es bajnokságban, az együttes 2019-ben megnyerte a Ligakupát, és kiharcolta a részvételt az EHF-kupában, ezzel felhelyezve Gyöngyöst az európai kézilabdázás térképére. A csapat Nagy Attila elnöksége alatt érte el eddigi legjobb eredményét az első osztályú nemzeti bajnokágban: a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt NB I-es szezonban a harmadik helyen végeztek. Ugyancsak Nagy Attila nevéhez kötődik a klub aktív társadalmi szerepvállalása, valamint az a fejlesztői munka, amelynek révén az elmúlt nyolc évben közel nyolcszáz millió forint értékű beruházás valósult meg Gyöngyösön a GYKK és az önkormányzat együttműködésében tao-források bevonásával.

A kitüntetések átadása után a hosszú évek után újra megrendezett gyöngyösi sportbálon fellépett mások mellett a Batucada táncegyüttes, Csirmaz András bűvész és Bereczki Zoltán Emerton-díjas énekes. Az esten részt vett Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, valamint Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, valamint Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.Source link

x Hirdetés
Merüljünk el a selyemkendő-készítés rejtelmeiben!

Merüljünk el a selyemkendő-készítés rejtelmeiben!

Új kitüntetéseket alapítottak a parasportolók teljesítményének elismerésére